بررسی موانع همکاری های مشترک برای تولید و صادرات سنگ آهن ایران به چین

دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵

به گزارش روابط عمومی انجمن سنگ آهن ایران روز شنبه مورخ 17/7/95 نشست مشترکی بین نمایندگان انجمن سنگ آهن ایران و نمایندگان انجمن آهن و فولاد چین (CISA) برگزار شد.

آقای کیوان جعفری طهرانی عضو هیات مدیره و رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران، آقای سید علیرضا سیاسی راد دبیر کل انجمن، خانم فرانک امیدی مسئول روابط عمومی انجمن و  آقایان لیو ژنگ جیانگ دبیر کل و سو چانگ یانگ مدیر کنفرانس و همکاری بین الملل از انجمن آهن و فولاد چین و آقایان  لاک و بهرامی نمایندگان شرکت  چینی  M CC ایران در این جلسه حضور داشتند.

در این جلسه، نمایندگان دو طرف ضمن ابراز امیدواری به توسعه روابط و همکاری های مشترک بین دو مجموعه، در خصوص مسائلی از قبیل سیاست های دو کشور در حوزه ی صادرات و واردات سنگ آهن، دلایل کاهش صادرات این ماده معدنی از ایران، زیرساخت های بخش معدن و صنایع وابسته و همچنین بنادر و حمل و نقل ، هزینه تولید در معادن ایران و میزان ذخایر سنگ آهن ایران به بحث و بررسی پرداختند.

در این نشست نمایندگان CISA از کاهش صادرات سنگ آهن ایران به چین ابراز نگرانی نموده و بیان کردند با وجود اینکه بخش اعظم واردات سنگ آهن چین از چهار تولیدکننده بزرگ سنگ آهن دنیا در برزیل و استرالیا صورت می پذیرد، ولی سیاست های جدید کشور چین بر مبنای متنوع نمودن عیار های سنگ آهن وارداتی و ایجاد تنوع در صادر کنندگان سنگ آهن به این کشور است. و خاطر نشان کردند که صنایع فولاد چین به سنگ آهن با عیار متوسط ایران بسیار نیاز دارد.

انجمن آهن فولاد چین دلیل کاهش میزان صادرات سنگ آهن ایران را علاوه بر کاهش جهانی قیمت سنگ آهن، سیاست های داخلی دولت ایران اعلام و اشاره کرد که در صورت حمایت دولت ایران از صادرات سنگ آهن،  CISA می تواند همکاری بیشتری با معدنکاران ایرانی بویژه بخش خصوصی داشته باشد.

کیوان جعفری طهرانی در ادامه جلسه ضمن اظهار امیدواری به استمرار و بهبود روابط بخش معدن  به ویژه سنگ آهن فیما بین ایران و چین اعلام کرد که سیاست های جدید ایران به سمت متنوع نمودن محصولات با ارزش افزوده بالاتر و تولید و صادرات محصولات بالادستی سنگ آهن از جمله کنسانتره و گندوله می باشد.

نامبرده ضمن اشاره به میزان ذخایر سنگ آهن ایران خاطر نشان کردند که قسمت اعظم ذخیره سنگ آهن ایران  اکتشاف نشده و بزرگترین مشکل در این زمینه عدم وجود سرمایه­گذار خارجی دراین بخش است.

در این جلسه همچنین در خصوص تاسیس هولدینگ سنگ آهن ایران و چین برای تولید و صادرات سنگ آهن دانه بندی، کنسانتره و گندوله به چین صحبت شد و مقرر شد کارگروهی متشکل از نمایندگان انجمن سنگ آهن ایران و شرکت MCC مقیم دفتر تهران جهت بررسی و امکان سنجی پروژه ها و تهیه پیشنهاد  اجرائی تشکیل شود و پس از ارسال این گزارش ها به CISA ، در اختیار فولاد سازان چینی قرار بگیرد.

در نهایت سید علیرضا سیاسی راد ، ضمن معرفی ظرفیت های همایش چهارم سنگ آهن ایران، از نمایندگان  CISA برای حضور، سخنرانی و توسعه همکاری در این همایش دعوت به عمل آورد که از سوی نمایندگان انجمن آهن و فولاد چین مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد گزارش و نتایج مذاکرات دو انجمن و پیشنهادات کارگروه مشترک آنها در زمینه کاهش موانع تولید و صادرات محصولات سنگ آهن ایران در همایش چهارم به اطلاع فعالین و دست اندرکاران این حوزه برسد.

منبع: http://iropex.com/News

 

مطالب مشابه
دیدگاه ها