نمایش نوار ابزار

تحرک معدن با ورود به بازار سرمایه

یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹

در چند ماه گذشته مردم اشتیاق گسترده‌ای برای وارد کردن سرمایه‌های خود به بورس و بخش معدن از خود نشان دادند. به باور کارشناسان واگذاری معادن در بورس می‌تواند علاوه بر ایجاد تحرک و پویایی بخش معدن، شفافیت و سرعت عمل در این حوزه را نیز افزایش دهد. روزنامه صمت درباره اهمیت سرمایه‌گذاری مردم در بورس و بخش معدن، درستی و نادرستی آن با کارشناسان گفت‌وگو کرده که در زیر می‌خوانید.

نقش واسطه‌گران در افول دارایی مردم

کیوان جعفری طهرانی، کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن در پاسخ به این سوال که واگذاری معادن در بورس چقدر می‌تواند موجب تحرک و پویایی، شفافیت و سرعت عمل در بخش معدن شود، به صمت گفت: در ابتدا بورس قوی وارد شد و شاهد حرکت روبه‌جلوی آن بودیم، اما از نیمه دوم مرداد شرایط بازار تغییر و به‌تدریج ریزش کرد.

این کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن ادامه داد: در شرایطی که بورس رو به رشد بود، مردم با رغبت و اشتیاق بیشتری سرمایه خود را وارد این بازار می‌کردند. سرمایه‌گذاران نیز به‌تدریج به ورود پروژه‌های مختلف به بورس علاقه‌مند شده بودند. این مهم را به‌ویژه در بین معادن بخش خصوصی ملاحظه کردیم. در آن زمان می‌توانستیم این نوید را بدهیم که بورس می‌تواند موجب تحرک و پویایی، شفافیت و سرعت عمل در بخش معدن شود.

او تاکید کرد: اگر بورس از نیمه دوم مرداد به‌شدت ریزش نمی‌کرد، شاهد رشد این حوزه بودیم اما امروز شرایط این‌گونه نیست. جعفری طهرانی با اشاره به حافظه تاریخی و اینکه در گذشته نیز اعتماد مردم از بورس سلب شده، تصریح کرد: در سال ۹۲ یک بار اعتماد مردم از بورس سلب شده بود و بسیار طول کشید تا علاقه‌مندی آنها برای ورود سرمایه به بورس دوباره بازگردد. از آنجایی که امروز مردم به بورس بی‌اعتماد شده‌اند، در آینده نباید انتظار داشت که اگر بورس روند صعودی داشته باشد، مردم دوباره به آن علاقه‌مند شوند.

این کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن خاطرنشان کرد: وقتی مردم عادی ملاحظه می‌کنند که معادن دولتی موفق عمل نمی‌کنند، چطور می‌توان اعتماد آنها را برای سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی و معادن کوچک‌تر جلب کرد. او تاکید کرد: متاسفانه امکان جذب سرمایه مردم برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی به این زودی فراهم نخواهد شد.

جعفری طهرانی در پاسخ به این سوال که مردم زیادی بخشی از پول و دارایی خود را در بورس و بخش معدن گذاشتند، این رفتار را چطور ارزیابی می‌کنید، خاطرنشان کرد: اقدام مردم برای ورود به بورس هیجانی بود. کارشناسان بازار سرمایه اعلام کرده بودند مردم نباید برای ورود به بورس اقدام به فروش اموال و دارایی خود کنند، بلکه باید سرمایه مازاد خود را در این بازار وارد کنند، با این حال مردم به‌علت تشویق و بازارگرمی واسطه‌گران سرمایه خود را وارد کرده و درصد قابل‌توجهی از دارایی خود را از دست دادند.

این کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن با اشاره به نقش دولت در این زمینه گفت: دولت در ورود مردم به بازار بورس مقصر بود، چراکه برای این مهم تبلیغ زیادی انجام داد. از طرفی مردم که با نرخ بالای تورم و کاهش ارزش پول ملی روبه‌رو بودند، از ترس از دست دادن سرمایه خود وارد بورس شدند.

جعفری طهرانی در پاسخ به این سوال که در شرایط امروز اوضاع سهام فولاد و معدن به چه صورت است، تصریح کرد: در میان تمامی بخش‌ها، سهام فولاد و معدن جزو بهترین‌ها است، اما در کل امروز بورس بیمار است و شرایط خوبی ندارد.

این کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن در پاسخ به این سوال که آینده بخش معدن در بورس را به چه صورت می‌بینید، خاطرنشان کرد: با روندی که پیش رو داریم، طول می‌کشد تا اعتماد مردم به بورس دوباره بازگردد. امروز تنها چیزی که باعث افزایش ارزش شرکت‌های بورسی به‌ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی می‌شود، افزایش صادرات است. او با اشاره به مشکلات پیش‌آمده برای صادرات گفت: در زنجیره فولاد و معدن، صادرات توسط دولت کنترل می‌شود و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها مانعی برای پیشرفت بخش معدن و رشد ارزش سهام آن در بورس هستند.

این کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ‌آهن با اشاره به ماه‌های پایانی دولت دوازدهم اظهار کرد: باتوجه به اینکه کمتر از یک سال تا پایان دولت دوازدهم باقی است. رئیس‌جمهوری اگر بخواهد نتیجه مثبتی از ماه‌های باقیمانده دریافت کند، باید موجب توسعه صادرات کشور شود. باتوجه به اینکه ارزش پول ملی روز به روز کاهش پیدا می‌کند، توسعه صادرات موجب کاهش آمار بیکاری و افزایش سوددهی شرکت‌های بورسی می‌شود.

منبع: روزنامه صمت

دیدگاه ها