مصاحبه مورخ 15 ژانویه کیوان جعفری طهرانی با موسسه S&P Global Platts در رابطه با تاثیر تحریم های جدید آمریکا بر صنایع فولاد، فلزات و مواد معدنی ایران و همچنین مذاکره کیوان جعفری طهرانی با مدیریت شرکت های Pamchel Trading Beijing Co. Ltd ثبت شده در چین و Power Anchor Limited ثبت شده در جزیره سیشل هر دو با مالکیت ایرانی در رابطه با افزایش ریسک تحریم ها برای شرکت های تجاری بخش خصوصی ایران را در ادامه بخوانید:
یک تحلیلگر صنعت فولاد و معدن مستقر در ایران به S&P Global Platts گفت: خریداران آسیایی به دلیل تحریم های آمریکا در حال مذاکره با فولادسازان و تجار ایرانی جهت تخفیف هستند اما آنها خرید را متوقف نکرده اند.
کیوان جعفری طهرانی گفت: خریداران از مناطقی از جمله مالزی، میانمار، اندونزی، تایلند، تایوان و تا حدی سنگاپور و ….در حال مذاکره برای کاهش سطح قیمت ها با فروشندگان ایرانی در حدود 5 تا 10 درصد پایین تر از نرخ های بازار هستند تا از فرصت بوجود آمده و عدم امکان فروش تولیدکنندگان ایرانی به قیمت های بازار جهانی به دلیل تحریم ها، استفاده کنند.
طهرانی در این مصاحبه گفت: “حتی دو روز پس از اعمال تحریم های جدید، درخواست های خرید جدیدی در مورد بیلت و سایر محصولات فولادی به ویژه برای نورد گرم تولیدی فولاد مبارکه دریافت کرده است”.
این تحلیل گر در ادامه به پلتس گفت: این درخواست ها نه از خریداران معمولی بلکه از دفاتر تجاری بسیار معتبر در خاورمیانه دریافت شده اند که به خوبی در رابطه با ریسک تحریم ها آگاه هستند و در پاسخ گفته اند که مانعی ندارد و خودمان در این خریدها مراقبت لازم را به عمل خواهیم آورد.
به گفته طهرانی: تحریم ها صرفا عوارض جانبی بر روی قیمت ها دارند.
به نقل از منابع تجاری متعدد: دولت آمریکا در 10 ژانویه دور جدیدی از تحریم های تحمیلی را بر صادرات فولاد، فلزات و مواد معدنی ایران در پاسخ به حمله موشکی هفته گذشته ایران بر پایگاه های آمریکا در عراق، وضع کرد.
این تصمیم به دنبال تحریم های ثانویه بر محصولات معدنی و فولاد ایران در سال های 2018 و 2019 می باشد. متعاقبا قیمت های محصولات ایرانی بدنبال ظهور تحریم های بیشتر کاهش یافت ولی تجارت با ایران همچنان ادامه دارد.
به نظر طهرانی، دور اخیر تحریم ها نسبت به تحریم های قبلی بیشتر بر تجارت فولاد و فلزات تاثیر گذار است تا تولید آنها، چرا که تجار بخش خصوصی شامل شرکت تجاری پامچال پکن و شرکت خلاق تدبیر پارس این بار نیز نام خود را علاوه بر شرکت های دولتی که قبلا تحریم شده اند، تحت تحریم می بینند.
شرکت های تجاری بخش خصوصی ایران معمولا به صادرات سنگ آهن و فولادی اقدام می نمایند که از شرکت های دولتی خریداری کرده اند.
این تحلیل گر گفت: شرکت های تجاری که در لیست اخیر تحریم ها نامبرده شده اند اغلب در زمینه صادرات اسلب از فولاد ساز بزرگ اصفهان و واردات الکترودهای گرافیتی اقدام می کردند.
مذاکره با مدیریت شرکت های «پامچال پکن» و «پاور انکور»:
پیرو صحبت های صورت گرفته با مدیریت شرکت تجاری پامچال پکن و شرکت پاور انکور عنوان شد که نام سه شرکت بخش خصوصی در تحریم های جدید آمریکا آمده است در حالی که دو شرکت از این موارد مالکیت یکسانی داشته و تحت اسامی مختلف تلاش کرده اند در واردات الکترود گرافیتی و صادرات فولاد جهت مقابله با تحریم ها اقدام کنند.
این امر نشان می دهد که تحریم های جدید فولاد، فلزات و مواد معدنی تا چه میزان می تواند بر شرکت های تجاری بخش خصوصی اثربخش و زیان آور باشد و هزینه زیادی را به شرکت های تحریم شده تحمیل نماید.
مدیر شرکت های تحریم شده فوق اعلام داشت: تمامی این عوامل دست به دست یکدیگر داده اند تا قیمت فروش فولاد ایران به علت شرایط تحریم و افزایش ریسک ناشی از آن و رشد قیمت های حمل دریایی در پی اعمال دستورالعمل های جدید سوختگیری تحت عنوان IMO2020 کمتر از نرخ های جهانی معامله گردد.
مدیر شرکت های تحریم شده پامچال و پاور انکور در ادامه گفت: لازم است فولادسازان کشور برای ادامه روند صادرات با تجار بخشی خصوصی همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند تا نه تنها بتوان صادرات را حفظ نمود بلکه نسبت به افزایش آن از نظر کمیتی اقدام کرد.