واحد تحقیقات گروه رسانه‌ای پردازش بررسی کرد: از بازار فلزات پایه چه خبر؟

چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴

واحد تحقیقات گروه رسانه‌ای پردازش بررسی کرد: از بازار فلزات پایه چه خبر؟

گروه رسانه‌ای پردازش، روز چهارشنبه اول مرداد ۱۴۰۴ مصادف با ۲۳/۰۷/۲۰۲۵ به تشریح وضعیت بازار فلزات پایه در بورس‌ فلزات #لندن (LME) پرداخت:

بازار تمامی فلزات پایه در هفته گذشته به طور میانگین رشد ۲/۳ درصدی را تجربه کرده‌ است.

🔸LME-Copper:

در بورس فلزات لندن، قیمت #مس در این هفته روند افزایشی داشت و با ۲۴۱ دلار افزایش نسبت به هفته گذشته در ۲۱ ژوئیه به ۹,۸۶۰ دلار رسید. (۲/۵ درصد افزایش)

🔸LME-Aluminum:

در بورس فلزات لندن قیمت #آلومینیوم در این هفته روند افزایشی داشت و با ۵۴/۵ دلار افزایش نسبت به هفته گذشته در ۲۱ ژوئیه به ۲,۶۴۶/۵ دلار رسید. (۲/۱ درصد افزایش)

🔸LME-Lead:

قیمت #سرب در بورس فلزات لندن، در این هفته روند افزایشی داشت و با ۱۱/۵ دلار افزایش نسبت به هفته گذشته در ۲۱ ژوئیه به ۲,۰۱۴/۵ دلار رسید. (۰/۵۷ درصد افزایش)

🔸LME-Zinc:

در بورس فلزات لندن قیمت #روی روند افزایشی داشت و با ۱۰۸/۵ دلار افزایش نسبت به هفته گذشته در ۲۱ ژوئیه به ۲,۸۳۸/۵ دلار رسید. (۳/۹۷ درصد افزایش)

به نظر می‌رسد، افزایش قیمت تمامی فلزات پایه ناشی از آغاز پروژه ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان را در تبت از سوی چین بوده است.

پروژه‌ای جنجالی با ظرفیت سه‌برابر سد سه‌دره که واکنش منفی هند و بنگلادش را به‌دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی و امنیت آبی برانگیخته است.

در همین راستا، دکتر کیوان جعفری‌طهرانی، تحلیلگر ارشد بازار فلزات، تحلیلی در اختیار گروه رسانه‌ای پردازش قرار داده است که نظر به اهمیت موضوع آن را با هم می‌خوانیم:

کل پروژه چیزی حدود ۱/۴ تا ۱/۸ میلیون تن فولاد نیاز دارد چون از تکنیک های جدید ساخت استفاده می‌کنند که حجم فولاد را کاهش می‌دهد ولی همین پروژه مصرف مس، سرب، آلومینیوم و حتی روی را افزایش می‌دهد که باعث افزایش قیمت هیجانی فلزات پایه در چند روز گذشته نیز شده است.

مهم مورد مصرف فولاد و فلزات پایه نیست، مهم اختصاص مبلغ ۱۶۷ میلیارد دلار به این پروژه است که نشان از توانایی مالی بالای چین برخلاف شایعاتی متعدد در مورد وضعیت بد اقتصادی است.

دیدیم که چین GDP شش ماهه اول امسال را که بالای پنج درصد پیش‌بینی شده بود به راحتی رد کرد و احتمالا تا پایان سال این رکورد افرایش پیدا می کند. پارسال به زور به پنج درصد رسید ولی امسال خیلی راحت تر و پر توان تر این عدد را پشت سر خواهد گذاشت.

این پروژه دارای side effect های متعدد است و هند را به چالش جدی می کشاند و این هزینه های جانبی سیاسی و اقتصادی بین چین و هند بابت این پروژه، هزینه های چند برابر ۱۶۷ میلیارد دلار برای چین خواهد داشت تا بتواند برای پایان جنگ سرد چند ساله بین این دو ابرقدرت اقتصادی و فولادی (اول و دوم جهان از نظر فولاد)، هزینه کند. هزینه هایی مانند تسهیلات تجاری ، تعرفه ایی واردات و صادرات، اعطای ویزای سفر به اتباع هندی و غیره.

با این پروژه چین شاید ظاهرا ۱۶۷ میلیارد دلار هزینه می کند ولی این پیام را به دنیا می‌دهد که من حتی در حد یک تریلیون دلار پول در جیبم هست تا در صورت نیاز، هزینه‌های اضافی این پروژه را پوشش دهم.

منبع: پردازش

دیدگاه ها