در گفتگو با فولادبان ارائه شد؛ از نفت تا اسکناس؛ فشارها بر بازار ارز افزایش می‌یابد؟

چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴

در گفتگو با فولادبان ارائه شد؛ از نفت تا اسکناس؛ فشارها بر بازار ارز افزایش می‌یابد؟

کارشناس ارشد بازارهای جهانی گفت: افزایش نرخ دلار تأثیر مستقیمی بر قیمت کالاهای سرمایه‌ای که قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند، خواهد داشت؛ البته، قیمت برخی دارایی‌ها مانند مسکن که نقدشوندگی پایین‌تری دارند، با همان سرعت افزایش پیدا نمی‌کند و در مقابل ارز، طلا و دارایی‌هایی که به‌سرعت قابلیت نقدشوندگی دارند، دچار افزایش قیمت خواهند شد.

کیوان جعفری طهرانی در گفتگو با فولادبان در خصوص پیش‌بینی نرخ مقاطع فولادی اظهار داشت: روند قیمت‌ها به عوامل متعددی بستگی دارد؛ به ویژه که کاهش قابل‌توجه صادرات نفت، باعث افت درآمدهای ارزی کشور نیز می‌شود. این امر به خودی خود افزایش نرخ دلار را در پی دارد، چنان‌که قیمت دلار تا حدود ۹۰ هزار تومان نیز افزایش یافت.

وی افزود: نکته مهم این است که اگر محدودیت‌های صادرات نفت تشدید شود، تأثیر مستقیمی بر نرخ ارز خواهد داشت. در صورتی که حجم صادرات نفت از ۹۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و به کمتر از ۸۴۷ هزار بشکه در روز برسد، بدون شک فشار بر نرخ دلار افزایش یافته و احتمالاً قیمت آن به ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

کارشناس ارشد بازارهای جهانی تصریح کرد: در حال حاضر، برخی کارشناسان معتقدند صادرات نفت ایران در محدوده ۷۸۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز تثبیت شده و بیشتر کاهش نخواهد یافت؛ اما در عین حال، اظهارات جدید ترامپ مبنی بر کاهش صادرات نفت ایران به صفر، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. هرچند که این هدف به‌طور کامل عملی نخواهد شد، اما تحولات اخیر مانند محدودیت‌های سفر ایرانیان به سوریه، توقف تجارت ایران و سوریه و کاهش تبادل کالا همگی تحت تأثیر این فشارهای بین‌المللی هستند.

جعفری طهرانی در ادامه گفت: بر همین اساس، افزایش نرخ دلار تأثیر مستقیمی بر قیمت کالاهای سرمایه‌ای که قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند، خواهد داشت. البته، قیمت برخی دارایی‌ها مانند مسکن که نقدشوندگی پایین‌تری دارند، با همان سرعت افزایش پیدا نمی‌کند و در مقابل ارز، طلا و دارایی‌هایی که به‌سرعت قابلیت نقدشوندگی دارند، دچار افزایش قیمت خواهند شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به چالش‌های موجود، ضروری است که دولت و بخش خصوصی با همکاری یکدیگر، راهکارهای عملی برای حفظ و توسعه بازارهای صادراتی بیابند. یکی از مهم‌ترین اقدامات در این راستا، کاهش مقررات زائد و تسهیل فرآیندهای ارزی و تجاری است. همچنین، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه زیرساخت‌ها می‌تواند به پایداری صنعت کمک کند.

منبع: فولادبان

دیدگاه ها