کیوان جعفری طهرانی گفت: علی رغم تمام پیشبینیها قیمت مس در سال ۲۰۲۴ هرگز به ۱۰ هزار دلار نخواهد رسید و در بهترین حالت ممکن به ۹۰۰۰ دلار در تن صعود خواهد داشت.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی معدن و صنایع معدنی در نشست تخصصی تحلیل آینده ۲۰۲۴ مس در ایران، منطقه و جهان در روز چهارشنبه ابراز کرد: تصمیمات و خروجی نشست دوقلوی چین متشکل از چهاردهمین کمیته ملی کنفرانس مشورتی سیاسی و چهاردهمین کنگره ملی این کشور که در دو سطح کارشناسی و مدیران برگزار میشود، تاثیر بسزایی در آینده قیمت مس در سال ۲۰۲۴ خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه چین بزرگترین مصرف کننده مس جهان بوده و نقش کلیدی آن در تعیین قیمت این فلز مهمتر از تولید کنندگان بزرگ یعنی شیلی و پرو است، ابراز کرد: در چین برای تولید هر مگاوات برق از طریق سلول خورشیدی به ۵.۵ تن، از طریق توربین بادی در خشکی به ۳.۵۲ تن و تولید توسط توربین دریایی به ۹.۵۶ تن کاتد مس نیاز است.
جعفری طهرانی ضمن بررسی میزان تقاضا و مصرف چین طی سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ عنوان کرد: پیش بینی میشود که مصرف مس چین در سال ۲۰۲۴ به میزان ۸ درصد افزایش یابد این در حالی است که تقاضای این کشور در سال گذشته میلادی ۱۵۴ درصد رشد داشته است. همچنین افزایش تولید خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ در کشور چین ۳۱ درصد خواهد بود و این در حالیست که این عدد برای سال ۲۰۲۳ به میزان ۹۳ درصد بوده است. پس طبیعی است که میزان مصرف مس توسط چین، بزرگترین مصرف کننده فلز سرخ جهان، در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته میلادی کاهش خواهد داشت و این تعیین میکند که قیمت فلز سرخ در سال جاری میلادی هرگز به ۱۰ هزار دلار نخواهد رسید. این تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی معدن و صنایع معدنی پیش بینی خود را از سقف قیمتی مس در سال ۲۰۲۴ تا ۹۰۰۰ دلار در تن دانست.
او با اشاره به اهمیت تولید پودر مس که یکی از محصولات هایتک محسوب میشود، راه نجات صنعت مس کشور را حرکت به سمت تولید این محصول دانست و ادامه داد: پودر مس محصول به عنوان ماده اولیه سلولهای خورشیدی و رنگ دانه ها استفاده میشود. در حال حاضر عربستان بزرگترین صادر کننده و وارد کننده این محصول در خاورمیانه محسوب میشود و هندوستان بزرگترین تولید کننده پودر مس در جهان است.
وی با اشاره به چرایی تولید کنسانتره و یا حرکت به سمت پایین دست محصولات مسی ابراز کرد: برای ارزیابی انتخاب صادراتی تناژ محصول است که تعیین کننده میباشد. برای مثال صادرات یک میلیون تنی کنسانتره در مقایسه با ۱۰۰ هزار تنی کاتد مس به مراتب برتری بیشتری خواهد داشت.
او با اشاره به قیمت محصول پودر مس که به عنوان محصول هایتک شناخته میشود ابراز کرد: نرخ فعلی هر کیلو پودر مس در حال حاضر در هند حدود ۸۶۰ روپیه معادل ۱۰ دلار میباشد که برای هر تن این عدد به ۱۰ هزار دلار خواهد رسید، پس به مراتب قیمت آن بالاتر از کاتد مسی خواهد بود که در کشور تولید میشود.
منبع: معدن۲۴