تحلیلگر ارشد حوزه سنگ‌آهن و فولاد در پیش‌بینی بازار فولاد مطرح کرد؛ احتمال گرانی فولاد با کاهش تولید چین

سه شنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰

در حالی که آمار نرخ مواد معدنی در سطح جهانی هفته گذشته نوسانی گزارش شد و روند پرتلاطمی را پشت سر گذاشت اما قیمت فولاد به روند نزولی خود ادامه داده است. این مساله نگرانی‌هایی را برای فعالان فولادی پیش آورده است که مبادا این روند ادامه‌‌‌‌‌دار باشد. اما پیش‌بینی کارشناسان حاکی از آن است که در دو ماه آینده شاهد افزایش قیمت در این عرصه خواهیم بود.
در واقع از سرگیری فعالیت‌ها در ماه‌های آتی این مشکل را حل خواهد کرد و به رونق بخش معدن کمک می‌کند.
بر اساس پیش‌بینی کارشناسان از آنجا که تقاضا در ماه‌های سپتامبر و اکتبر افزایش می‌یابد، این مساله بر افزایش قیمت فولاد تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ماه‌های سپتامبر تا اکتبر ماه‌هایی هستند که به طور سنتی برای مصرف فولاد در چین اثر مثبتی دارند چراکه فصل ساخت و ساز است.
اما سوال مهم این است که این نوسانات چه تاثیری بر بازار ایران خواهد داشت؟ بنا به باور کارشناسان به طور حتم ایران نیز همچون دیگر کشورها از این مهم تاثیر خواهد گرفت به طوری که آمار صادرات در این عرصه روند نزولی را طی خواهد کرد. البته پیش‌بینی شده که نوسانات قیمت فولاد و همچنین سنگ‌آهن تا پایان سال‌جاری ادامه‌‌‌‌‌دار خواهد بود. البته بازار ایران به تبعیت از بازار جهانی در طول نیمه دوم شهریور تا نیمه اول آبان‌ماه افزایشی خواهد بود و پس از آن روند نزولی را دوباره طی می‌کند. با توجه به این شرایط پیشنهاد کارشناسان این است که فعالان فولادی در دو ماه سپتامبر و اکتبر حداکثر بهره‌برداری را در جهت صادرات داشته باشند. به این ترتیب برای این مهم اصلی‌‌‌‌‌ترین کار دولت پس از مهار همه‌گیری کرونا تمرکز بر فعال کردن حوزه‌هایی همچون فولاد است.
در این رابطه کیوان جعفری‌طهرانی؛ تحلیلگر ارشد حوزه سنگ‌آهن و فولاد با اشاره به اینکه افزایش قیمت فولاد مرتبط با رونق ساخت و ساز در چین است به خبرنگار «جهان‌صنعت» گفت: با توجه به اینکه فصل سپتامبر و اکتبر همیشه فصل ساخت و ساز در چین بوده است بنابراین در حال حاضر شاهد روند افزایشی قیمت فولاد خواهیم بود. او با اشاره به اینکه این مساله در رابطه با افزایش قیمت سنگ‌آهن هم موقتی است، تصریح کرد: این روند تنها در طول ماه اکتبر و سپتامبر ادامه خواهد داشت و پس از آن متوقف می‌شود و در ادامه دوباره روندکاهش قیمت ادامه می‌یابد.
تاثیرپذیری ایران از چین
این تحلیلگر ارشد حوزه سنگ‌آهن و فولاد در پاسخ به این سوال که این روند آیا بر بازار فولاد ایران هم اثرگذار خواهد بود یا خیر، گفت: به طور حتم این مساله در ارتباط با ایران تاثیرگذار خواهد بود. به هر حال ایران صادرات مقاطع فولادی همچون بیلت و اسلب را در اختیار دارد. بهتر است بدانیم که افزایش قیمت فولاد تنها برای مقاطع ساختمانی نیست و حتی ورق گرم هم تحت-تاثیر آن افزایش قیمت داشته است. البته افزایش قیمت اسلب برای تقاضای بالاتر در چین بیشتر از سایر محصولات صادراتی بوده و بیشتر صادرات فولاد ایران، این محصول است.
جعفری‌طهرانی در پاسخ به این سوال که با توجه به نوسان بازار، وضعیت بازار فولاد ایران را در چند ماه آینده چطور می‌بینید، گفت: در بازار داخلی شاهدیم رکود اقتصادی در کشور حاکم است و وضعیت اقتصادی نامناسب است. طبیعتا دولت سیزدهم نیز در چنین شرایطی کار خود را آغاز کرده که بسیار برایش دشوار خواهد بود.
این تحلیلگر ارشد حوزه سنگ‌آهن و فولاد با اشاره به وضعیت عرضه و تقاضا در کشور تصریح کرد: در ارتباط با بازار داخلی باید گفت که عرضه و تقاضا تعیین‌کننده هستند. از آنجا که ساخت و ساز در داخل کشور وضعیت مناسبی ندارد و به خصوص به علت شیوع کرونای دلتا که از اواخر تیرماه شیوع پیدا کرده و روز به روز هم بدتر می‌شود باید گفت که این موارد در وضعیت اقتصادی کشور تاثیرگذار هستند.
افت تولید و صادرات فولاد
جعفری‌طهرانی سپس با اشاره به روند صادراتی کشور گفت: فولادسازان کشور با اینکه با مشکلات تامین برق مواجه بوده و تولیدشان کاهش یافته بود اما توانستند خوب عمل کنند و تولید و صادرات مناسبی داشته باشند. اما مساله مهم این است که این آمار در ارتباط با ماه تیر است اما در ماه مرداد به طور حتم شاهد افت تولید و صادرات خواهیم بود.
این تحلیلگر ارشد حوزه سنگ‌آهن و فولاد تصریح کرد: طبیعتا اگر افزایش قیمتی در ماه سپتامبر و اکتبر داشته باشیم، در زمینه صادرات ایران هم تاثیر مثبت خواهد گذاشت. فراموش نکنیم که بازار متغیر است و ما باید از شرایطی که بازار دارد در زمینه مثبت حداکثر استفاده را بکنیم.او با اشاره به اینکه باید باورهایمان را نسبت به گذشته تغییر دهیم، تصریح کرد: اینکه باور داشته باشیم که قیمت‌‌‌‌‌ها به طور دائمی افزایشی باشند را دیگر نخواهیم دید. تا قبل از تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ یعنی تا ماه اسفند نیز نوسانات قیمت فولاد و سنگ‌آهن ادامه‌‌‌‌‌دار خواهد بود. اگر قرار باشد بازار مثبت شود به طور موقت آن هم در طول نیمه دوم شهریور تا نیمه اول آبان ماه خواهد بود. بنابراین در این دو ماه سپتامبر و اکتبر باید حداکثر بهره‌برداری را در جهت صادرات داشته باشیم.

منبع: جهان صنعت

دیدگاه ها