کارشناس ارشد بازارهای بینالمللی معدن و فولاد گفت: واحدهای کوچک و متوسط به دلیل چابکی و سهولت تصمیمگیری میتوانند در احیاء معادن و محدودههای راکد و غیرفعال معدنی موثر باشند و صرف واگذاری آنها به شرکتهای بزرگ رانتزا خواهد بود.
«کیوان جعفری طهرانی» امروز در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن24 افزود: موضوع آزادسازی محدودهها و معادن بسیار خوب است، اما فراموش نکنیم واگذاری همه این واحدها و معادن راکد به شرکتهای بزرگ دولتی، خصوصی یا خصولتی سبب ایجاد انحصار و رانت میشود.
وی بیانداشت: نباید فراموش کنیم که شرکتهای کوچک و متوسط نیز باید در این رقابت برای در اختیار گرفتن این معادن شرکت کنند.
این کارشناس ارشد بازارهای بینالمللی معدن و فولاد خاطرنشان کرد: هرچند شرکتهای بزرگ از بنیه مالی و قدرت سرمایه گذاری بالاتری برخوردارند، اما به دلیل بدنه سنگینی که دارند تصمیمگیریهایشان زمان بر است.
وی ادامهداد: مزیتی که بخش خصوصی بهویژه واحدهای کوچک و متوسط دارند، چابکی آنهاست و به راحتی میتوانند تصمیم بگیرند؛ لذا کمتر با مشکلات واحدهای بزرگ مواجه اند.
جعفری طهرانی معتقد است: بنگاههای کوچک و متوسط خصوصی هم باید در طرح احیا و فعال سازی واحده و معادن راکد شرکت کرده و سهم و نقش داشته باشند تا توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و اقتصاد کشور محقق شود.
بیست و هفتم اردیبهشتماه گذشته آیین آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیرفعال کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمانهای صنعت استانی و تشکلهای بخش خصوصی به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان آیین، دستور برگزاری مزایده عمومی واگذاری ۶ هزار معدن و محدوده حبس شده را که بزرگترین مزایده کشور است، صادر کرد.