یک تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی فولاد و معدن معتقد است علی رغم افزایش روند تولید و تقاضای فولاد در بازارهای جهانی پس از پایان اپیدمی کرونا در چین که به رشد قیمتی محصولات سنگ اهنی و فولادی منجر شد در حالی شاهد کاهش ۴۴ درصدی صادرات فولاد ایران هستیم که بر اساس آمار گمرک چین، ایران سهم ۱۶ تا ۲۰ درصد واردات ماهانه فولاد چین را به خود اختصاص داده که قطعا با افزایش صادرات این سهم قابل افزایش بوده و می تواند ارزی آوری مناسبی را برای کشور به همراه داشته باشد.
به گزارش اخبار فولاد؛ به دنبال رخداد شیوع بیماری کوید ۱۹، فولادسازان ایران و جهان با چالش کمبود تقاضا مواجه شده به گونه ایکه در نتیجه آن شاهد کاهش تولید و افت قیمت در بازار جهانی بوده ایم.
کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی فولاد و معدن به وضعیت تولید فولاد در بازارهای بین المللی پرداخته و در گفت و گو با اخبار فولاد؛ اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا در چین و به ترتیب در سایر کشورها آغاز شد اما به علت فارغ شدن چین از این بیماری؛ روند تولید و توسعه فولاد را در دستور کار قرار داد به شکلی که وقتی همه مناسبت های بین المللی همچون المپیک توکیو، نمایشگاه اکسپو دوبی و سایر رویدادها در کشورهای مختلف به تعویق افتاده بود و اروپا و آمریکا همچنان درگیر مقابله با این بیماری بودند ، چین موفق به برگزاری جلسه کنگره خلق چین با کمی تعویق شد.
وی ادامه داد: در این کنگره، برنامه های اساسی تولید فولاد، به تصویب رسیده و براساس آن، چشم اندازهای تحقق اهداف در جریان اجرا قرار میگیرد.
طهرانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که تولید فولاد کشورهای کره جنوبی، چین، اروپایی، ژاپن، آمریکای شمالی و جنوبی و هندوستان در پیک کرونا با مشکل جدی مواجه شد افزود: حتی تولید فولاد این کشورها سایر صنایع بالاخص صنعت خودرو سازی را با مشکل مواجه کرد.
این تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی فولاد و معدن در ادامه افزود: در ماه های فوریه و مارس که فولادسازان بزرگ دنیا،مجبور به خاموش کردن کوره های بلند خود شدند و تا ماه های آتی این موضوع ادامه داشت چین همزمان با سرعت بیشتری به فعالیت های خود در زمینه تولید فولاد پرداخت و همین موضوع منجربه افزایش نرخ های سنگ آهن، مواد اولیه و محصولات فولادی شد. در ماه های جون، جولای و آگوست، فعالیت فولادسازان همچنان در اکثر کشورهای جهان هنوز رونق نگرفته بود ولی شاهدیم در ماه آگوست، تولید فولاد چین به رکورد بسیار بالایی دست یافت.
وی با بیان این که تولید فولاد روزانه چین به ۲.۹۸ میلیون تن رسید یادآور شد: به عبارتی کشور چین در ماه آگوست حدود ۹۰ میلیون تن تولید فولاد داشته که رقم بسیار بزرگی است اما به علت تامین بازار داخلی، صادرات این کشور کاهش و واردات افزایش یافت. به طوری که صادرات فولاد چین بر اساس اعلام گمرک این کشور از ژانویه تا آگوست (هشت ماه سال اول میلادی)، افت ۱۸.۶ درصدی نسبت به سال قبل داشته و به ۳۶.۶ میلیون تن رسید یعنی ۴.۵ میلیون تن در ماه صادرات فولاد چین بود که رقم خیلی کمی است که اگر تا پایان سال به این شکل ادامه یابد، به علت نیاز داخلی، صادرات به رکورد ۵۰ میلیون تنی می رسد که این رقم بسیار کمی نسبت به سال های گذشته که رقمی متغیر بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون تن بوده است.
جعفری طهرانی در ادامه عنوان کرد: واردات فولاد چین طی هشت ماه (تا پایان آگوست) با ۵۹.۶ درصد افزایش به ۱۲.۲ میلیون تن رسیده است.
به گفته وی، در اواخر آگوست و طول ماه سپتامبر، با روشن شدن کوره های بلند در کشورهای فولادساز، این صنعت در اکثر کشورهای جهان به مدار تولید بازگشت.
جعفری طهرانی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: متاسفانه در ۵ ماهه ابتدا سال جاری شمسی، صادرات فولاد ایران ۴۴ درصد کاهش داشته و به یک میلیون و ۷۸۶ هزار و ۶۱۱ تن رسیده است. بنابراین اگر این رقم با مقایسه به واردات فولاد چین مد نظر قرار گیرد، در هشت ماهه اول سال جاری میلادی، ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد وارد این کشور شده که سهم ایران ۱۶ تا ۲۰ درصد آن بوده است. به عبارتی، چین، هر ماه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتن فولاد ایران را به صورت مستقیم یا از طریق کشورهای دیگر وارد کرده است.
منبع: اخبار فولاد